©2017 by Sovilux BVBA

Large format display (LFD) vs consumentenschermen.

12.02.2018

Professionele presentatie monitoren noemen we ook LFD; Large Format Displays. Deze schermen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, bovendien is het mogelijk om met specifieke modellen met een ultra fine bezel - en zonder bijkomende hardware om het beeld te verwerken -  om een heuse videowall te bouwen.

 

 

 

 

 

De LFD’s onderscheiden zich ten opzichte van consumentenschermen door een stevigere bouw, een langere levensduur, geschikt voor 24/7 gebruik, een hogere helderheid, de mogelijkheid om het scherm in portrait mode te gebruiken enz. Afhankelijk van het type display kan u de displays via LAN of RS232 integreren in uw geautomatiseerde audiovisuele omgeving.

 

In tegenstelling tot een consumenten-tv is het mogelijk dat  bepaalde type’s LFD’s niet over luidsprekers of een interne tv-tuner beschikken.

 

 

 

 

 

Op een rij, de voordelen van LFD

 

UItgebreidere, ingebouwde mogelijkheden

Professionele displays hebben een grote diversiteit aan softwaremogelijkheden en verschillende applicaties om een beeldscherm op een multifunctionele manier te kunnen gebruiken.

 

Hoger investeringsrendement


Tv’s of consumentenschermen lijken in eerste instantie goedkoper in de aanschaf dan professionele LFD’s. Hoewel een professioneel beeldscherm om een grotere investering vraagt, gaan deze beeldschermen met gemak 5 tot 7 jaar mee bij zakelijk gebruik, waar dit bij consumentenschermen gemiddeld maar 1 tot 2 jaar is.

 

Meer uithoudingsvermogen


Professionele schermen kunnen langer ingeschakeld blijven, zelfs tot 24 uur per dag. Hierbij geraken de schermen niet snel oververhit en bevatten de displays speciale elementen om de warmte van een scherm te controleren.

 

Hogere lichtopbrengst en superieure beeldkwaliteit

LFD’s hebben standaard een hogere lichtopbrengst dan consumenten-tv’s. Het felle licht in een vergaderruimte is hierbij niet van invloed op de beeldkwaliteit, deze blijft hoog.

 

Service

Vanzelfsprekend worden professionele displays niet standaard verkocht in de winkel, deze worden geleverd via een systeemintegrator, in een totaaloplossing. Deze bestaat bijvoorbeeld ook uit randapparatuur, software en de juiste wijze van montage en integratie. Ook de uitgebreidere garantie en de snelle interventietijd bij eventuele defecten bieden een grote meerwaarde.

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload