/

Audiovisuele ondersteuning voor multisportclub

Gantoise

Begin dit jaar verhuisde multisportclub Gantoise officieel naar de Watersportbaan. Dit gloednieuwe sportcomplex omvat een hockeystadion voor 2.500 supporters, vier hockeypleinen, elf tennisvelden en zes padelcourts. Op dit moment telt de club een 3.000 tal leden, maar de ambitie is er om op termijn 4.500 sporters een thuis te geven.


Audiovisuele ondersteuning van A tot Z

Een hypermoderne sportclub kan vandaag de dag niet zonder de juiste audiovisuele apparatuur. Sovilux mocht zich als trotse partner ontfermen over de audio, schermen en IT-infrastructuur voor de hele site. We waren betrokken vanaf de ruwbouw zodat de AV-integratie perfect aansloot op de volledige inrichting. Het resultaat mag gezien worden!

Achtergrondmuziek in meerdere zones

Naast in- en outdoor sportterreinen vind je bij Gantoise ook meerdere vergaderzalen, bar & restaurant The Serve en kinepraktijk Wezenbeek. Met een muziekinstallatie in meerder zones kan je in elke ruimte genieten van (ont)spannende achtergrondmuziek. Dankzij het centraal bedieningssysteem kunnen de AUDAC luidsprekers mede gebruikt worden als omroepsysteem. 

De grote videotoren bij de Hockey Arena heeft een eigen audiosysteem dat specifiek dient om muziek te spelen en het publiek in de tribune via een microfoon toe te spreken. In de bar werd nog een inprikpunt voorzien voor de DJ zodat zowel sporters als supporters kunnen genieten van motiverende beats.

Efficiënt communiceren via beeldschermen

Digital signage en presentatieschermen zijn niet meer weg te denken in een ambitieuze sportclub. Leden informeren, bezoekers wegwijzen en wedstrijduitslagen presenteren zijn slechts een aantal functies die de Sony beeldschermen invullen. Via het TEOS managementsysteem wordt de bediening van de schermen gecentraliseerd en gaat er nooit een boodschap verloren. De communicatie voor de hockeywedstrijden werd opgezet in samenwerking met Mitivu Sports.
Om de vergaderzalen te reserveren installeerden we kleine schermen die eenvoudig met de hand te bedienen zijn. Ten slotte werd ook een mobiel scherm voorzien dat verplaatst kan worden tussen de verschillende binnenruimtes. Zo kan het multifunctioneel ingezet worden bij de bar, restaurant en de polyvalente ruimte.

Naadloze IT-infrastructuur

Bij een grote site is het belangrijk dat alle audiovisuele apparatuur correct met elkaar verbonden zijn. Audio en video worden verstuurd over het netwerk met Dante en Wyrestorm, waardoor er nauwelijks vertraging kan oplopen en de beeld- en geluidskwaliteit gegarandeerd blijven.
Bovendien geeft dit de mogelijkheid om naar meerdere schermen een TV signaal te sturen tijdens belangrijke sportwedstrijden.

In opdracht van Gantoise VZW 

Projectontwerp: Vertongen Architecten 

Projectmanager: Bopro 

Aannemer: Bouwbedrijf Vandenbussche 

Audiovisuele installatie: Sovilux

/
Muziek en licht voor een motiverende fitnesservaring
Change Fitness