Audio

Een professionele geluidsinstallatie is belangrijker dan je denkt. Het zorgt voor uitstekende klanken, de installatie gaat lang mee, het is makkelijk te bedienen en het zorgt voor een optimale beleving. Wij nemen graag de tijd om naar je wensen te luisteren, vragen te beantwoorden en samen de mogelijkheden te overlopen. Zo zorgen wij steeds voor een oplossing op maat. Naast dat wij veel belang hechten aan een persoonlijke aanpak, verzorgen wij ook de volledige installatie door onze professionele audiovisuele techniekers. Ook na de realisatie zijn wij steeds beschikbaar voor vragen of in geval van technische problemen.

Luidsprekers voor optimale geluidsdekking

Om een optimale geluidsdekking te garanderen doen we steeds een grondige analyse van de akoestiek van het gebouw. Kan de bestaande geluidsinstallatie vernieuwd worden of komt er een volledig nieuwe audio-installatie? We bieden verschillende audio-oplossingen op maat de omgeving. Afhankelijk van de grootte van de ruimte bepalen we hoeveel luidsprekers nodig zijn zodat het geluid op alle plaatsen even goed hoorbaar is. De verschillende luidsprekers verdelen we gelijkmatig in de ruimte. Op deze manier wordt hetzelfde geluidsniveau bereikt over de hele ruimte.

Muziek via luidsprekers afspelen kan op verschillende manieren. Live, gestreamd of via de radio. Wat je ook wil. Zolang de aanwezigen of klanten maar de juiste achtergrondmuziek horen naargelang de locatie. Stil genoeg zodat het niet storend overkomt of net luid genoeg om hen te motiveren. In één ruimte of over verschillende zalen via een multizone audiosysteem? Binnen of buiten? Alles is mogelijk. Premium sound en optimale geluidsdekking is een must!

Sfeervolle achtergrondmuziek

Muziek speelt een grote rol in het dagdagelijkse leven van de mensen. Dat is niet anders op de werkvloer, in de winkel of in de horeca. De juiste muziek, op het juiste moment en op de juiste plaats. 


Verschillende studies wijzen uit dat goede achtergrondmuziek in kantoorruimtes leidt tot een hogere productiviteit en meer werkgenot voor de werknemers. Ook in de winkel is passende muziek essentieel want het heeft invloed op de winkelbeleving en het koopgedrag van de klant. De muziek moet passen bij de stijl van jouw handelszaak én je doelpubliek. En dat geldt ook in de horeca.

"Ondanks de alomtegenwoordigheid van muziek en het ongeziene gemak waarmee iedereen vandaag de dag aan plaatjes en playlists kan geraken, weerklinkt nog steeds menig valse noot in winkels, showrooms, fitness, restaurants, hotels, kantoren, health- en beautysalons etc. En da’s spijtig. Niet alleen voor klanten, bezoekers of gasten, maar ook voor zaakvoerders en uitbaters: hoe meer beleving je zaak namelijk uitstraalt, des te groter de impact op je zakencijfer.” 
- Groevy


Daarom werken wij samen met onze partner Groevy. Zij ontwikkelden een digitaal platform waar diverse, op maat gecomponeerde playlists verzameld worden zonder onderbreking van reclameboodschappen. 

Gemakkelijk omroepsysteem

In bepaalde sectoren is het gebruik van een omroepsysteem onmisbaar. Daarom biedt Sovilux drie soorten omroepsystemen aan. Je kan kiezen voor een klassiek systeem via microfoons, omroep via telefonie, of digitale omroep met vooraf ingesproken boodschappen. Via eenvoudige drukknoppen kunnen medewerkers zo de gewenste boodschap laten omroepen, makkelijk en efficiënt. 

We denken ook aan de veiligheid van jou en je bezoekers. Indien gewenst installeren we een geïntegreerd evacuatiesysteem. Dit houdt in dat het alarm wordt gekoppeld aan de audio-installatie en het omroepsysteem. Bij alarm of in het geval van een evacuatie zal de muziek stoppen en weerklinkt de evacuatieboodschap. Veiligheid boven alles.

Multizone geluidsinstallatie

Wil je verschillende ruimtes voorzien van andere muziek of de geluidssterkte manueel kunnen aanpassen in elke ruimte? Via ons multizone muziekinstallatie en gebruiksvriendelijke bedieningsapplicatie is dat geen probleem.

Andere audio-oplossingen

Naast onze luidsprekers voor optimale geluidsdekking en diverse omroepsystemen voorzien wij bijkomende accessoires die deze audio-oplossingen ondersteunen. Het belang van kwalitatieve microfoons is niet te onderschatten. Verder kunnen wij ook een inprikpunt voorzien voor de DJ. Ideaal voor feestzalen, horeca en de amusements- en sportsector. 

Als laatste bieden we ook geluidsinstallaties voor vergaderruimtes. Om zo gunstig mogelijk online te vergaderen kunnen onze video-oplossingen voorzien worden van microfoons en luidsprekers. Wil je professioneel online meetings organiseren? Lees meer over videoconferencing.
 
Ons team staat klaar om samen tot de geschikte audio-oplossing te komen voor jouw ruimte. Zo kunnen we de eerdergenoemde systemen allemaal integreren met elkaar zodat jij de geluidsinstallatie krijgt waarvan je droomt. 
 

Realisaties met audio toepassingen

Op zoek naar een professionele audio-oplossing? Laat je begeleiden door onze AV experten.