/

Nieuwe ingang vraagt om nieuwe geluidsinstallatie

Bellewaerde

Begin 2019 vernieuwde Bellewaerde ‘ingang Mexico’ aan parking Mexico. De oude ingang was veel te klein en werd vervangen door een volwaardige ingang met kassa’s, een informatiepunt, toiletten en een hondenkennel. Ook het geluidssysteem had zijn beste tijd gehad. Het pretpark vroeg Sovilux om de bezoekers te verwennen met geluid van topkwaliteit.

Aanpak geeft doorslag

Tom Deman van Bellewaerde: “We werken al enkele jaren met Sovilux samen. In 2015 installeerden ze de geluidsinstallatie van onze stunt- en duikshow Gold Rush. Toen we beslisten om ingang Mexico te vernieuwen, vroegen we ook aan hen een offerte. Omdat hun manier van werken ons bevalt en andere kandidaten ons daarin niet overtuigden, kozen we opnieuw voor hen.”

Goede geluidskwaliteit voor muziek én spraak

“Het bedieningsgemak voor onze medewerkers was een belangrijke voorwaarde. Daarnaast moest de spraak even duidelijk verstaanbaar zijn als de muziek. Enkele keren per dag moeten we boodschappen omroepen om bijvoorbeeld het begin van een show en de sluiting van het park aan te kondigen, of om de eigenaar van een verkeerd geparkeerde wagen te vinden.”

Geluidsstudie

“Sovilux voerde een geluidsstudie uit om te bepalen op welke plaatsen en hoogtes ze welk type luidsprekers moesten plaatsen. De studie berekende ook het geluidsniveau dat nodig is om overal een optimale geluidskwaliteit te hebben. Op basis van de resultaten hebben ze de boxen, versterkers en het besturingssysteem geïnstalleerd. Het geluidssignaal wordt digitaal via glasvezel verstuurd. Ook de bekabeling in het technische lokaal namen ze voor hun rekening.”

Bediening via touchscreen

“Om te voorkomen dat de geluidsinstellingen kunnen worden ontregeld, kan in de bediening niet zomaar alles worden aangepast. Op het gebruiksvriendelijke touchscreen hebben onze medewerkers genoeg mogelijkheden om het geluid, de muziek en het omroepsysteem te regelen.”

Optimale geluidsdekking

“Het verschil met het oude geluidssysteem is groot. Overal waar je loopt, heb je nu een mooie geluidsdekking. Vroeger moesten we voor onze Halloweenopening extra boxen huren. Nu hoeft dat niet meer. De nieuwe installatie is goed voor tientallen jaren geluidsplezier.”

Tevreden klant

“De komende jaren zullen we het geluid in het park stap voor stap vernieuwen. Sovilux maakt een goede kans om dat mee te verwezenlijken. We zijn tevreden over hun aanpak, de kwaliteit van hun werk en de geluidservaring die ze telkens opnieuw verwezenlijken. Ook hun prijzen zitten goed. Wij zijn een tevreden klant.” 

Overzicht geïnstalleerde technologieën:

  • Luidsprekers
  • Versterkers
  • Bedieningsscherm en -app
  • Omroepsysteem
/
Ultieme digitale geluidsbeleving voor nieuwe rollercoaster
Wakala Bellewaerde