/

Professionele audio voor optimale akoestiek sporthal

Sint-Martens-Latem

Muziek tijdens het sporten, het kan een grote motivator zijn. Een optimale akoestiek creëren in een grote sporthal is echter geen sinecure. De sporthal van Sint-Martens-Latem wou komaf maken met een slechte geluidsbeleving en het oude audiosysteem vernieuwen. Sovilux zorgde voor een professionele geluidsinstallatie in het volledige gebouw.


Akoestiek in grote ruimtes

De akoestiek in grote ruimtes, zoals een sporthal, laat vaak te wensen over. Zeker wanneer de geluidsinstallatie verouderd is, kan een slechte akoestiek ervoor zorgen dat de afgespeelde muziek zelfs als storend ervaren wordt. Dit valt te verhelpen via de installatie van een professionele, multi-functionele audio-installatie over het volledige gebouw. Doordat de muziek in elke zone van het gebouw afzonderlijk kan worden geregeld, is de geluidsbeleving in iedere ruimte, groot of klein, optimaal. 

Centrale internetradio

Elke ruimte van de sporthal van Sint-Martens-Latem hebben we geconnecteerd met de centrale internetradio. Die kan zo ingesteld worden dat de muziek in elke zone hetzelfde is. Daarnaast biedt de installatie ook de mogelijkheid om via AUX of Bluetooth het geluid lokaal, per specifieke zone, aan te passen. Heel gemakkelijk! Gangen, kleedkamers, polyvalente ruimtes, grote sportzaal, cafetaria en zelfs het toilet, Sovilux integreerde de installatie in de volledige sporthal! Overal klinkt aangename achtergrondmuziek. 

Luidsprekers & microfoons

In de polyvalente ruimte installeerden we VEXO8 en BASO12 AUDAC luidsprekers. Die garanderen een goed, vol geluid met pittige bas en zorgen dus voor nog meer plezier tijdens de judo-, ballet-, hiphop- en andere lessen! Daarnaast komen er binnenkort AUDAC PX112 high-power speakers in de grote sportzaal . Ook rustten we zowel de grote sportzaal als de twee kleinere polyvalente ruimtes uit met een headsets en microfoons. Zo kunnen de lesgevers en trainers draadloos uitleg geven tijdens de sportactiviteit. Super handig! 

Projector

Tot slot dachten we aan de mogelijkheid om de cafetaria multifunctioneel in te zetten. Bijvoorbeeld, voor vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties, etc. maakten we het mogelijk om de geluidsinstallatie in de cafetaria te verbinden met een projector.

Grote ruimtes, zoals sportzalen, uitrusten met de juiste geluidsinstallatie maakt de (sport)beleving aanzienlijk aangenamer! Een goede akoestiek en toffe, aangepaste muziek zorgen namelijk voor die extra boost!

/
Binnen en buiten sporten met AUDAC audio
De Cirkel Wichelen