/

Elektrotechniek van A tot Z voor e-sports concept

Barvatar Gent-Zuid

Shopping Gent-Zuid is een gloednieuw concept rijker: Barvatar. Een ultramoderne games- en e-sportsbar dat volledig in het teken staat van een volledige videobeleving voor ervaren en beginnende gamers. Sovilux was verantwoordelijk voor de coördinatie van alle elektrotechnieken: van een grondige studie van de algemene elektriciteit en verlichting, tot de planning, uitvoering en besturing van een nieuwe audio- en videoinstallatie, én aangepaste (sfeer)verlichting.

Volledige coördinatie elektrotechniek

Barvatar is een nieuw stukje hemel op aarde voor wie houdt van gamen. Maar dit innovatieve concept in Shopping Gent Zuid is meer dan een games- en e-sportsbar waar gamers van elk niveau zich voor de fun kunnen uitleven via PlayStation & Nintendo. Er worden ook community events en toernooien gehouden en in Barvatar academy organiseert zaakvoerder Wouter Maenhaut opleidingen en infosessies voor gamers, e-sporters, kinderen, ouders, scholen en bedrijven. Een totaalplaatje dus, waarbij van 0 werd gestart, en dat ook wat de elektrotechniek betreft. Sovilux nam de coördinatie van begin tot eind op zich. We zorgden voor de meest technologische audiovisuele oplossingen én verlichting voor een maximale spelbeleving!

Audiosysteem en Videoschermen

In Barvatar staat alles in het teken van fun en videogamebeleving. Flexibele audiovisuele technologie van de beste kwaliteit was dus een vereiste. Daarom installeerde Sovilux een audio-installatie van Bose met draadloze microfoon en een DANTE geluidsoverdrachtsysteem. Deze installatie leent zich uitstekend voor het spel en voor het afspelen van passende sfeermuziek in het hele gebouw.

Op het gebied van video brachten we 21 Sony schermen aan, alsook 2 Sony PTZ cameras en een projector. Daarbij implementeerden we een narrowcasting systeem dat het mogelijk maakt om de content van elk scherm apart aan te sturen, maar ook om het beeld van een video console of gaming pc naar alle schermen tegelijk te sturen. Ook een live event kan op deze manier op alle schermen tegelijk worden geprojecteerd. Kortom, via narrowcasting kunnen we in elk mogelijke richting de video sturen via SDI-technologie. Alle schermen kunnen makkelijk met 1 knop worden bediend via een custom bedieningspaneel.

Sfeer LED verlichting

Maar dat is niet alles. Ook (sfeer)verlichting speelt een belangrijke rol bij de beleving van videogames! Zaakvoerder Maenhout licht toe: “We namen een interieurarchitect voor de verlichting onder de arm, en zijn voorstel werd zorgvuldig door een elektricien van Sovilux uitgevoerd. De volledige bar is nu uitgerust met aanstuurbare LED verlichting.”

De juiste expert

Barvatar is een nieuw en uitdagend project omwille van de ruimte, het concept zelf en de locatie (in het shopping center). De juiste expert vinden in dit vakgebied was daarom noodzakelijk.

Maenhout: “We streven hoge ambities na. Naar functionaliteit toe hadden we dus iemand nodig die meedenkt, oplossingen voorziet en daarnaast ook future-proof en betrouwbaar is. Tijdens de eerste gesprekken met Sovilux werd meteen duidelijk dat ze helemaal mee waren met het verhaal. Top!”

Een nieuw concept van nul starten in de entertainmentsector, horeca of hospitality? Op Sovilux kun je rekenen. We zoeken samen naar de meest geschikte audiovisuele oplossing voor jouw project!

/
Smakelijke sfeermuziek op restaurant
Astro Boy Gent