/

Unieke plek met moderne audio & video conferencing tools

Kasteel Ter Ham

Een optimale geluidservaring bepaalt grotendeels de sfeer van een event, bedrijfsmeeting of (video)conferentie. Kasteel Ter Ham is een buitengewone vijftiende-eeuwse waterburcht middenin het groen in Steenokkerzeel: een bijzondere locatie voor professionele bedrijfsbijeenkomsten of grote en kleine privé-events. Maar nu beschikt dit unieke kasteeltje ook over de allernieuwste geluids- en videotechnologie voor online meetings en videoconferencing calls. En daarvoor klopten ze aan bij Sovilux.

Compleet nieuw audionetwerk in het hele kasteel.

Kasteel Ter Ham is al jarenlang een buitengewone eventlocatie die bestaat uit een volledig uitgerust auditorium, ontmoetings- en vergaderruimtes, een restaurant en prachtige bar in de eeuwenoude, gewelfde kelder. Kortom, een stijlvolle locatie die zich uitstekend leent voor vrijwel elke bijzondere gelegenheid of bijeenkomst. Om de totaalbeleving compleet te maken, hoort daar uiteraard ook een kwalitatief, innovatief audionetwerk bij.


Event Coördinator van het kasteel, Chantal Roquet legt uit: “De audio- en videoapparatuur was verouderd en aan vernieuwing toe. Via wat opzoekwerk online kwamen we bij Sovilux terecht. Voor ons zijn een goede aanpak en betrouwbaarheid belangrijk, en Sovilux heeft deze twee waarden volledig kunnen invullen. De geluidsinstallatie in het gehele kasteel werd aangepakt: van de vergaderruimtes tot de gangen en zelfs de kelders.”

Moderne audio & video conferencing tools

In Kasteel Ter Ham worden naast events en recepties ook opleidingen en meetings georganiseerd. Daarom werd niet alleen gedacht aan een audio installatie in de danszaal of luidsprekers voor achtergrondmuziek in de aparte zalen, maar ook aan oplossingen om videoconferenties nog professioneler en gemakkelijker te laten verlopen. In de vergaderzalen werden onder andere digitale schermen (draadloos) en een interactief whiteboard geïnstalleerd, en werden er microfoons in het plafond en cameras in het scherm geplaatst. “Op deze manier kunnen we tijdens meetings via video conference calls ook externe partners betrekken,” aldus Chantal.

Interactief scherm

Restaurant met zachte achtergrondmuziek

En dat is niet alles. “Kasteel Ter Ham wordt uitgebaat door topchef Bartel De Wulf, beter bekend als de chef-kok van de Rode Duivels. Om onze klanten ook in het restaurant complete beleving van A tot Z te bieden, installeerde Sovilux ook daar de nodige Bose audioapparatuur. Showcooking met zachte achtergrondmuziek om de culinaire ervaring volledig tot zijn recht te laten komen.”

Centrale bediening

De volledige audiovisuele installaties werken bovendien volgens een centraal besturingssysteem. Chantal: “Het netwerk, dat doorheen het volledige kasteel loopt, kan via het besturingssysteem worden voorgeprogrammeerd of apart worden ingesteld. 
Heel gebruiksvriendelijk.”


Esthetische oplossingen

Chantal: “Door het historische karakter is het kasteel absoluut geen evidente locatie om bekabeling te leggen, aangezien er niet in de kasteelmuren en gewelven geboord mocht worden. Sovilux heeft de kabels echter op een heel esthetische manier weggewerkt, waardoor die amper zichtbaar zijn.” 

Het historische karakter van het kasteel in combinatie met de allerlaatste moderne audiovisuele oplossingen van Sovilux, maakten van Kasteel Ter Ham een professionele, klassevolle, all-in eventlocatie.


/
Elektrotechniek van A tot Z voor e-sports concept
Barvatar Gent-Zuid