/

Professionele audio en video voor opleidingscentrum

PAULO Oost-Vlaanderen

Het inrichten van een aula gaat verder dan wat banken, stoelen en een whiteboard. Tegenwoordig verwachten cursisten dat de lessen aangevuld worden met een presentatie, videomateriaal en/of live demonstraties. Om al dat extra audio en videomateriaal optimaal in te zetten is het aangeraden om te investeren in professionele presentatieoplossingen. Op gebied van beeld en geluid zijn er tegenwoordig heel wat moderne AV toepassingen die je helpen om eersteklas opleidingen te organiseren.

Met deze realisatie won Sovilux ook een eerste AUDAC award!

Belgisch meest gebruiksvriendelijke AUDAC Touch referentie, waarbij het volledige AV systeem bediend kan worden vanuit één controle hub. In deze referentie wordt de AUDAC Touch™ in zijn best mogelijke manier ingezet.


PAULO – De Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden organiseert vorming, training en opleidingen. Dit multidisciplinair opleidingscentrum deed beroep op Sovilux voor het upgraden van hun aula. Politie-, brandweer-, hulpverleners- en bestuursopleidingen kunnen voortaan op een geavanceerde en professionele manier georganiseerd worden dankzij de gloednieuwe AV integratie.

Projectoren en (projectie)schermen

Bij een audiovisueel geavanceerd opleidingscentrum horen natuurlijk nieuwe schermen. Sovilux installeerde 2 Sony projectoren, 2 projectieschermen en 2 herhalingsschermen zodat alle cursisten, tot helemaal achteraan in de aula, goed kunnen mee volgen. 

Van 8 afstandsbedieningen naar 1 besturingsscherm

Met de nieuwe AUDAC Touch 2 besturing maakt Sovilux het mogelijk om alle audio- en videoapparatuur te integreren en aan te sturen via één systeem. Het aan- en uitzetten van de schermen, de projectors en de luidsprekers, de camera laten inzoomen, het aansturen van de verschillende videobronnen, … dat kan nu allemaal met slechts 1 klik op het bedieningsscherm.

ICT-coördinator Chris Kiekens: “Dankzij deze besturingsoplossing en het gepersonaliseerde dashboard zijn de 8 verschillende ‘bakskes’ niet langer nodig.”

Real-time tracking systeem

In grote zalen of bij hybride cursussen is het een meerwaarde wanneer de lesgever gefilmd kan worden. Sovilux installeerde de Vaddio RoboTRAK, een presentator cameravolgsysteem. Dankzij dit trackingsysteem is het niet nodig dat iemand de camera bedient en wordt de instructeur, door middel van een infrarood lanyard, gevolgd terwijl deze door het presentatiegebied van het klaslokaal loopt. Zo kunnen de presentators zich 100% focussen op het lesgeven.

Hybride lesgeven

De audio en video opstelling is zo geïnstalleerd dat cursisten ook makkelijk kunnen mee volgen via Teams, Zoom of andere videoconferencing tools. Ook de camera, de 5 vaste en 2 draadloze microfoons zijn perfect inzetbaar bij zowel, fysiek als online op afstand lesgeven. Chris vult aan: “Door de extra vaste microfoons aan de desk is het nu veel makkelijker om met meerdere mensen aan het woord te komen zonder de microfoon te moeten doorgeven.”

Integratie van het omroepsysteem

De audiovisuele integratie werd compleet dankzij de koppeling van het huidige omroepsysteem met de nieuwe AUDAC M2 digitale audiomixer. Wanneer er plots een belangrijke boodschap binnenkomt of een evacuatie nodig is, dan zal die audioboodschap voorrang krijgen op alles wat er dan wordt afgespeeld. Die audio moet helder en duidelijk hoorbaar zijn over de volledige aula. Door de nieuwe AUDAC KYRA12 column luidsprekers en de BASO12 baskasten wordt een optimale geluidsdekking gegarandeerd. 

"Gisteren eens ons vernieuwd auditorium 'geïnspecteerd' en ben heel blij met het resultaat. Jullie hebben mooi werk afgeleverd, waarvoor dank!" 

Pascal Vandenhole - opleidingsdirecteur PAULO

Gebruiksvriendelijk & propere afwerking

Chris: “Vroeger oogde deze aula wat slordig door loshangende kabels en willekeurig geplaatste luidsprekers. Sovilux heeft de nieuwe AV-apparatuur professioneel geïnstalleerd en alle bekabeling nauwkeuring weggewerkt. Door de nieuwe schermen, luidsprekers en de nette afwerking in combinatie met de opfrissing van de muren hebben we precies een gloednieuwe aula. Binnenkort wordt ook het meubilair vernieuwd zodat we met trots nieuwe studenten kunnen verwelkomen!”

Vernieuwde aula

Situatie vooraf

/
Pro geluid van magazijn tot bedrijfshal
SanoRice