/

Schermen, luidsprekers en videoconferentie voor opleidingsruimten

VBT Merelbeke
De Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen schakelde Sovilux in om hun nieuwe opleidingsruimten en vergaderzaal te voorzien van een moderne audiovisuele installatie. Een AV-project om ons in vast te bijten!


VBT is een progressieve, dynamische en betrouwbare vereniging die werkt voor tandartsen. Zo organiseren ze onder andere opleidingen en symposia voor iedereen werkzaam in de tandheelkunde.


“Het ganse jaar door bieden we over het Vlaamse land hoogstaande cursussen en symposia aan voor tandheelkundige professionals. Toen we dan in Merelbeke een vaste VBT-stek oprichtten lag het voor de hand dat we in ons opleidingscentrum daar ook een performant audiovisueel systeem wilden installeren. Sovilux bleek hiervoor de geschikte partner.” 
- Penningmeester Eddy De Vos Moderne opleidingszalen

Wanneer je professioneel opleidingen wil organiseren is het belangrijk om je trainingszaal van de juiste apparatuur te voorzien. De spreker moet makkelijk zijn slides kunnen presenteren en goed hoorbaar zijn in de volledige ruimte. 

In Merelbeke zal je zeker bij de pinken blijven dankzij het 100 inch videoscherm en Bose luidsprekers verdeeld over de opleidingszaal. We voorzagen ook een draadloze microfoon en headset zodat de presentators vrij kunnen bewegen in de ruimte. Efficiënt vergaderen

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor hybride vergaderen. Dit is een vorm van vergaderen waarbij deelnemers zowel op locatie als op afstand aanwezig zijn. Ondanks de vele voordelen zoals tijd- en kostenbesparing zijn er ook een aantal uitdagingen verbonden aan hybride vergaderen. Het garanderen van een goede audio- en videokwaliteit, en het betrokken houden van alle deelnemers is niet altijd makkelijk.

Met een professioneel video conferentie systeem kan je een goede geluid- en beeldkwaliteit verzekeren. Zo werd de vergaderzaal bij VBT voorzien van een Yealink Meetingbar. Met deze alles-in-één videoconferencing tool wordt iedereen in de ruimte én van op afstand goed gehoord en gezien.

Intuïtieve bediening
Bij Sovilux komt gebruiksvriendelijkheid steeds op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat iedereen die gebruik maakt van de vergaderzalen, het AV-systeem kan bedienen. Onze oplossing hiervoor is een geïntegreerd bedieningspaneel. Via een scherm kan je met touch het geluidsniveau van de luidsprekers aanpassen of de videoschermen bedienen.


AV integratie

Naast de audiovisuele installatie voor de opleidings- en vergaderzalen kon VBT ook op ons rekenen voor de integratie van een nieuw VoIP-telefonie. Verder werd in samenwerking met onze partner Amplr het wifi netwerk op punt gezet.


“Ik ben zeer tevreden over de diensten van Sovilux. Het team was zeer professioneel en deskundig, ze werkten snel en efficiënt, en zorgden ervoor dat alles perfect werkte voordat ze vertrokken. Ik ben blij met ons nieuw systeem en ook de deelnemers aan onze wetenschappelijke activiteiten kunnen de audiovisuele installatie waarderen.” Aldus Eddy De Vos


/
Muziek op de speelplaats via Bluetooth
Sint-Augustinusschool