/

Efficiënter werken met nieuw geluids- en omroepsysteem

Shopping Gent Zuid

AG Real Estate is eigenaar van winkelcentrum Shopping Gent Zuid op het Woodrow Wilsonplein in Gent. Toen de versterker van het shoppingcenter het liet afweten, schakelde de vastgoedgroep Sovilux in. Tijdens de werken bleek dat de serverkast in de loop der jaren een onoverzichtelijke warboel van kabels en systemen was geworden. Die opnieuw ordenen, mochten we ook voor onze rekening nemen.

Van puinhoop naar overzicht

Yonoi Van der Jeugt, Facility Manager van AG Real Estate: “De originele aanvraag om een nieuwe versterker te installeren, leidde inderdaad tot veel meer. Toen we zagen hoe de serverkast eraan toe was, gaven we ook die opdracht aan Sovilux. Hun mensen hebben alles uit de kast gehaald, een mooi en overzichtelijk schema van alle aansluitingen gemaakt en alles opnieuw bekabeld, gelabeld en weer gemonteerd.”

Geautomatiseerde boodschappen

Naar aanleiding van de nieuwe versterker en geluidsprocessoren liet AG Real Estate ook het omroepsysteem optimaliseren. In samenwerking met een geluidsstudio en een actrice namen we boodschappen op die elke dag de sluiting van Shopping Gent Zuid aankondigen en die mensen instrueren hoe ze het winkelcentrum moeten verlaten bij een evacuatie.

Yonoi: “De sluitingsboodschap wordt automatisch afgespeeld een kwartier voor het centrum sluit. De evacuatieboodschap klinkt automatisch door de boxen zodra de alarmcentrale een alarmsignaal ontvangt, en blijft spelen zolang het alarm actief is. Zo kan het personeel zich op de alarmsituatie focussen.”

Simpele bediening

Ook de bediening kreeg een nieuw jasje. “De geluidsinstallatie wordt nu automatisch aangestuurd en springt vanzelf aan en uit. Het personeel van Shopping Gent Zuid hoeft niets meer te doen. Als de instellingen bijvoorbeeld bij een zondagsopening toch moeten worden gewijzigd, gebeurt dat via enkele simpele toetsen op een tablet met een bedieningsapp.”


Digital signage

Tijdens een 2de fase van het project werden over het volledige winkelcentrum digitale schermen geplaatst. Shoppers worden aan de hand van deze beeldschermen op de hoogte gesteld over aanbiedingen of belangrijke informatie. Sovilux integreerde de digitale signage met het omroepsysteem, zodat de boodschappen zowel via beeld als geluid verspreid worden over Shopping Gent Zuid.


Digitale schermen winkelcentrum

Problemen met geluid of beeld?

Heeft AG Real Estate nu een vaste audiovisuele partner? “Ik ben heel tevreden over hun werk. Ze leverden alles proper en netjes op. Ook hun open communicatie stel ik op prijs. Blijkt tijdens de werken dat iets langer zal duren of toch anders moet worden aangepakt dan voorzien? Dan weet je dat meteen. Wat mij betreft wordt Sovilux onze vaste partner. Ook voor onderhoud neem ik eerst met hen contact op.” 

Audiovisuele technologie in dit project:

  • Achtergrondmuziek
  • Audioboodschappen
  • Omroepsysteem
  • Versterkers
  • Geluidsprocessoren
  • Bediening via tablet
  • Digitale signage


/
Klanten kiezen zelf muziek tijdens het winkelen
Proxy Delhaize Gent Sint-Pieters