/

Moderne winkelbeleving via audio, video & IT

Delhaize

Supermarktketen Delhaize gaat voor ultramoderne winkels! Een centrale waarde daarbij is een optimale klantbeleving, en daar zorgt Sovilux voor. Via een totaalintegratie van beeld, geluid, licht en IT-infrastructuur zorgen we ervoor dat zowel de klanten als medewerkers een niet-te-evenaren winkelervaring beleven. 

Supermarktketens breiden steeds meer uit en nieuwe, moderne winkels rijzen als paddestoelen uit de grond. Om te kunnen concurreren met andere grote (en kleinere) spelers, is een positieve winkelbeleving primordiaal. Daarbij is een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsvolle en verse producten een belangrijke factor, maar een originele winkelervaring voor de klanten én medewerkers kan pas echt het verschil maken. Supermarktketen Delhaize speelt hier gretig op in en deed daarbij beroep op Sovilux. Intussen finaliseerden we al 39 projecten met hoogtechnologische audio-, video- en IT-infrastructuur bij Delhaize retailers overal in België. 

Totale audiovisuele beleving voor klant en medewerker

Om het verschil te maken met online shoppen speelt de ervaring van de klant in een fysieke winkel een grote rol. Moderne audiovisuele apparatuur, licht en een goed werkende IT-infrastructuur hebben daarbij een positieve impact. De oplossingen die wij bieden zijn eindeloos. Nieuwe audio-apparatuur? Interactieve schermen aan de ingang? Gratis wifi voor de klant of liever sfeerverlichting? You name it.

Promo’s via interactieve beeldschermen

“De beelden in de winkel wilden we in lijn met onze marketingstrategie. Sovilux plaatste beeldschermen aan de verschillende afdelingen, bijvoorbeeld de beenhouwerij en de bakkerij, waarop de lopende promo’s afgespeeld worden. Ook hebben we nu de mogelijkheid bewegende beelden en filmpjes af te spelen elders in de winkel.” zegt Delhaize-adviseur Erik Wils. In bepaalde winkels plaatsten we ook interactieve schermen waarop bestellingen rechtstreeks kunnen worden doorgegeven naar de keuken.

Via onze visuele oplossingen willen we ons steentje bijdragen aan de planeet en onze ecologische voetafdruk verkleinen. Digital signage biedt een duurzaam alternatief voor papieren flyers en posters én oogt bovendien netter en strakker. 

Muziek & digitaal omroepsysteem voor betere klantbeleving

Wat geluid betreft, pakken we de volledige audio-installatie aan: van achtergrondmuziek tot omroepsysteem. Winkeleigenaar Matis Doubelle licht toe: “Het volledige audio-gebeuren werd onder handen genomen zodat er op elke plaats voldoende muziek te horen is zonder aloverheersend te zijn of de klant te storen.”

“We hebben het allemaal al eens meegemaakt in het verleden: je doet rustig boodschappen in de supermarkt. Plots wordt er iets omgeroepen en schiet je een halve meter de lucht in…blijkt dat je net onder een speaker staat. Dat kan nu niet meer voorvallen via dat eenzelfde geluidsniveau in de hele winkel,” aldus Erik Wils.

Ook Delhaize-adviseur Wouter Alaert erkent de meerwaarde van gepersonaliseerde achtergrondmuziek. “We kunnen onze eigen samengestelde playlists afspelen met aangename muziek. ’s Ochtends laten we bijvoorbeeld een andere playlist afspelen dan ’s namiddags. Op die manier voorkomen we ook dat reclameboodschappen van de concurrentie worden afgespeeld via de radio, zoals soms het geval is bij onze conculega’s.” Dankzij de Groevy muziekoplossing van ThisPlays2 zorgen we er steeds voor dat de achtergrondmuziek perfect aansluit met de uitstraling van de winkel.

Naast optimale geluidsdekking, biedt Sovilux ook drie soorten omroepsystemen aan: klassieke omroep via microfoons aan de kassa, omroep via telefonie, of een handig digitaal omroepsysteem via vooraf opgenomen boodschappen. Voor zijn winkel koos Matis Doubelle voor dat laatste: “Elke kassa is uitgerust met een intercomsysteem met touchscreen zodat de kassier(ster) via één druk op de knop kan kiezen welke boodschap wordt omgeroepen. De boodschappen zijn vooraf ingesproken, dus dat moet nu niet meer manueel. Een enorme tijdsbesparing!”

Sfeer- en gevelverlichting

Een derde belangrijk element is licht. Matis Doubelle ging voor aangepaste sfeerverlichting aan de inkom en een projector die het logo schrijft op de grond. Andere Delhaize-supermarkten kozen dan weer voor uplighters, lampen die verwerkt werden in de groenbeleving of gevelverlichting voor events of om tijdelijke acties aan te duiden.

IT-installatie & wifinetwerk voor de klant

Tot slot verzorgen we ook een op maat gemaakte IT-infrastructuur. Naast een privé wifinetwerk bieden we de mogelijkheid aan van een apart klantennetwerk. Adviseur Wouter Alaert: “Bij de opstart van een winkel is het tegenwoordig moeilijk om de nodige installaties op juiste manier en ordelijk te installeren, ook wat internet betreft. Die zorg is nu weggevallen.” Daarnaast integreerden we in verschillende Delhaize-winkels VoIP telefonie, draadloze telefoons en vaste telefonie. 

Vertrouwen in Sovilux

Winkeleigenaar Matis Doubelle is zeer tevreden van de samenwerking. “Alexis begreep heel snel wat we nodig hadden en via zijn ervaring met installaties in andere winkels vulde hij zelf aan wat er nog ontbrak. De systemen zijn zeer gebruiksvriendelijk en alles werd correct uitgevoerd tot in detail.”

Voor Wouter Alaert is vertrouwen tussen samenwerkingspartners van uiterst belang. “En dat zit helemaal goed, anders zouden we geen 27 keer beroep op jullie hebben gedaan (lacht)! Topdienstverlening, snelle service en een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

/
Professionele audio geluidsinstallatie met muziek op maat
Decathlon Lochristi