/

Co-working met video conferentie & Bose audio systeem

ROMERIJ 3 Wingene

ROMERIJ 3 is een nieuw kantoorgebouw in West-Vlaanderen met een moderne co-working space en ruime vergaderzaal. Sovilux rustte de vergaderruimte, polyvalente zaal en het onthaal uit met de meest hoogtechnologische audiovisuele snufjes, om zo goed mogelijk in te spelen op de toekomst van co-working en afstandswerken.

Kantoorwerken is anno 2021 niet langer de norm. Dat de toekomst ligt in werken vanop afstand en in co-working spaces is het voorbije jaar erg duidelijk geworden. Om een goede workflow te garanderen, is het echter van groot belang dat alle co-working ruimtes en vergaderzalen modern zijn uitgerust volgens de laatste audiovisuele technologieën. ROMERIJ 3, een nieuw kantoorgebouw in West-Vlaanderen, speelt in op deze nieuwe vorm van werken en deed beroep op Sovilux voor de installatie van video conferentie tools, digital signage en Bose audio-installaties in de vergaderruimte, polyvalente zaal en inkomhal.

Vergaderruimte met interactief scherm

Onthaal met digital signage

De eerste indruk zet de toon. Aan het onthaal plaatsten we een groot digitaal scherm dat iedereen bij het betreden van het gebouw verwelkomt op een visueel aantrekkelijke manier. De bedoeling van deze digital signage is om bezoekers snel wegwijs te maken in het gebouw door aan te geven waar ze moeten zijn of wat er die dag gepland staat.

Video conferencing & draadloos presenteren

In de vergaderzaal ligt de focus op video conferentie, enerzijds, en het geven van presentaties anderzijds. Om beide activiteiten zo aantrekkelijk mogelijk te laten verlopen, stelde Sovilux voor om de vergaderzaal uit te rusten met een video conferentie installatie met groot scherm, speakers en een microfoon. Die laatste werd subtiel weggewerkt in de vergadertafels, zodat het geheel perfect past in het plaatje van een minimalistisch design. 

Daarnaast laten de audiovisuele oplossingen het toe om zowel bekabeld als draadloos te presenteren.

Interactief scherm met microfoon 

Multifunctionele ruimte voor (networking) events

Tot slot werd ook de grote vergaderzaal of polyvalente ruimte van kop tot teen aangepakt. Deze kan multifunctioneel ingezet worden: de stapelbare tafels kunnen worden weggenomen zodat een open ruimte ontstaat die plaats biedt voor netwerkevenementen, productvoorstellingen, recepties, etc. 

Voor Claudine Haeck, de stuwende kracht achter het nieuwe kantoor, was het belangrijk dat de co-working spaces zodanig uitgerust zijn dat ze gebruikt kunnen worden voor verschillende zakelijke doeleinden. “Ik wil dat iedereen, ook degenen achteraan in de zaal, presentaties duidelijk kunnen volgen.” De oplossing die Sovilux bood om dit probleem aan te pakken? De installatie van een 85-inch scherm dat zowel bedraad als draadloos presenteren mogelijk maakt. 

Daarnaast installeerden we een Bose professional soundsystem bestaande uit twee mobiele speakers die kunnen worden verplaatst van locatie. Tot slot plaatsten we een microfoon op staander en een draadloos microfoonsysteem.

Minimalistisch & gebruiksvriendelijk

Claudine was tevreden met het resultaat: “Sovilux bewees dat ze kennis hebben van zaken. Alle audiovisuele oplossingen werden mooi geïnstalleerd en minimalistisch weggewerkt zodat ze meegaan met de moderne uitstraling van het kantoorgebouw.” 

Bovendien was één van de grootste vereisten de gebruiksvriendelijkheid van de - toch vaak ingewikkelde - moderne audiovisuele oplossingen. “Sovilux begeleidde ons van begin tot einde. Na de installatie kregen we een opleiding, en ook achteraf blijft hun klantendienst beschikbaar.”

ROMERIJ 3 is een uitstekend voorbeeld van hoe een moderne co-working space of (networking) event locatie voor bedrijven er zou moeten uitzien. De ruimtes zijn op zo’n manier uitgerust met de nodige audiovisuele oplossingen dat ze direct voor zakelijke doeleinden kunnen worden ingezet door derden. Vanaf het eerste moment beleven bezoekers van de locatie een aangename én professionele ervaring. Tot slot vormt de locatie een ultieme ontmoetingsplaats voor jonge starters. 


/
Geïntegreerde audiovisuele installatie in voormalige feestzaal
Accent uitzendbureau