/

Geïntegreerde audiovisuele installatie in voormalige feestzaal

Accent uitzendbureau

Een bestaande infrastructuur omvormen tot een moderne ruimte voorzien van de hipste audiovisuele technologieën? Het kan, zélfs zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke interieur. Voor het Belgische uitzendbureau Accent transformeerde Sovilux een voormalige feestzaal in een nieuw opleidingscentrum inclusief automatisch projectiescherm en draadloze presentatie. 

Kantoor Accent

Herbestemming bestaande infrastructuur

Een voormalige feestzaal in Drongen werd herbestemd als nieuw opleidingscentrum van uitzendbureau Accent. Bij die herbestemming kwam dus ook een vernieuwing van de audiovisuele apparatuur kijken, maar wel rekening houdend met de bestaande infrastructuur. Een deel van het audiovisuele systeem was al aanwezig in het gebouw, maar Sovilux gaf die een volledige update met uitbreiding. Lorenzo Uijttersprot (Facility Workplace Coordinator bij Accent) benadrukt het belang van gebruiksvriendelijke audio- en videoapparatuur: “Aangezien dit een opleidingscentrum is waar zowel interne als externe opleiders trainingen geven, moet de nieuwe audio- en videoinstallatie uiterst gebruiksvriendelijk zijn. Innovatief maar intuïtief in gebruik, zodat jong en oud er gemakkelijk mee weg kan.”

 Draadloos presenteren

Projectiescherm

In de drie trainingszalen installeerden we een video-installatie bestaande uit een projector en een geïntegreerd projectiescherm dat automatisch omhoog en omlaag kan. Daarnaast kreeg elke trainingszaal een audiosysteem met headset en draadloze microfoons. Via de Barco ClickShare kunnen de trainers nu super makkelijk draadloos presenteren met een enkele klik. Zo kunnen ze elk beeld van hun laptop, gsm of tablet direct delen op het centrale presentatiescherm. Dit systeem maakt vergaderen efficiënt en interactief.

Centraal bedieningspaneel achtergrondmuziek

In de lounge, waar zich ook de balie bevindt, is er een centraal bedieningspaneel waarmee de achtergrondmuziek in het hele gebouw kan worden geregeld. Elke zaal kan apart worden bediend, en ook in de toiletten en buiten is er achtergrondmuziek voorzien. De opleiders kunnen dus zelf op alle mogelijke manieren audio kiezen en afspelen, bijvoorbeeld via Spotify op de gsm of laptop.

Bedieningstablet
Audiovisuele integratie recreatieve ruimte

Led verlichting in het dak

In de zalen op de bovenste verdieping hebben we over de hele lengte stijlvolle LED verlichting gehangen; Die hebben we mooi geïntegreerd in de driehoeksvormige metalen spanten die het dak dragen.

Integratie in het design

Accents grootste vereiste was dat de nieuwe audiovisuele installatie subtiel zou worden geïntegreerd in het design. Uijttersprot licht toe: 

“We wilden het concept van de oude fabriek behouden, dus de inrichting primeert. Sovilux heeft dit fantastisch opgelost door de bekabeling van de projectors helemaal weg te werken in een op maat gemaakte beugel waaraan de projector bevestigd is. Ook de projector en het projectiescherm zijn zo geïnstalleerd dat ze volledig opgaan in de omgeving. Wij zijn heel tevreden.”

En ook over de samenwerking was Uijttersprot uitermate positief: “Duidelijke communicatie van begin tot eind, en toen we een probleem ondervonden met de installatie werd dit meteen opgelost. Voor een soortgelijk project in de toekomst zullen we opnieuw beroep doen op Sovilux.”

Moderne audio- en videoapparatuur of verlichting installeren in een bestaande infrastructuur, mét respect voor het design, is dus mogelijk. Voor elk kantoor of bedrijvencentrum, voor elke coworking- of eventlocatie zoeken wij samen met jou naar de meest geschikte audiovisuele oplossing.

/
Ultramoderne vergadersystemen voor stijlvolle meeting rooms.
Meat Pack Deinze