/

Moderne video conferentie tools en interactieve schermen

Swegon Belgium
Swegon, marktleider op het gebied van verwarming, airco en klimaatoptimalisatie, was toe aan een volledig nieuwe, innovatieve video-installatie in hun Belgische vestiging. Niet alleen de vergaderzalen, maar ook de showroom en de ontvangstruimte voor klanten werden door Sovilux grondig aangepakt met videoconferentie tools, interactieve schermen en digital signage.

De Belgische zetel van het Zweedse bedrijf Swegon werd vernieuwd: een nieuwe vleugel met moderne showroom en drie conferentiezalen. Bij een nieuw gebouw hoort uiteraard een nieuwe audiovisuele installatie, en daarvoor koos Swegon via een partnership met MediaMarkt B2B voor Sovilux.

Video-installatie en conference tools in de vergaderzalen

De nieuwe vleugel telt één grote vergaderzaal voor een twintigtal mensen, en twee kleinere vergaderruimtes voor zo’n acht personen. In alle drie de vergaderzalen werden verschillende videotoepassingen geïnstalleerd met het oog op het mogelijk maken van videoconferenties en draadloos presenteren.Zo werd de grote vergaderruimte uitgerust met een Logitec videoconferentiesysteem en een Sony projector. De bedoeling is om op deze manier gemakkelijk digitaal te kunnen videovergaderen én zowel online als in real life meetings te kunnen organiseren met klanten, het management en intern.De twee kleinere vergaderruimtes rustte Sovilux uit met een Microsoft Wireless Display Adapter om ook daar zowel bedraad als draadloos presenteren mogelijk te maken.

Interactieve schermen voor de klanten

Niet enkel de vergaderzalen werden voorzien van audiovisuele oplossingen. Ook aan de klantenbelevenis werd gedacht. Pierre Pirart, Operations & Marketing Manager bij Swegon, licht toe: “We hadden nog geen schermen voor onze bezoekers, nog geen video-uitrusting in de showroom. Daarom kozen we ervoor om twee touchscreens te plaatsen waarop klanten, via onze website, informatie over onze producten direct kunnen opzoeken wanneer ze in de showroom rondlopen."

Digital signage in de ontvangstruimte

Tot slot werd ook een digital signage systeem geplaatst in de ontvangstruimte. “Een groot scherm vertelt onze klanten alles wat ze willen weten over Swegon, zodra ze de ontvangstruimte betreden,” aldus Pirart. Hij voegde nog toe dat “de samenwerking met Sovilux enorm vlot verlopen is.” De bedoeling is om ook events te kunnen organiseren in de showroom en de rest van het gebouw. De audiovisuele oplossingen die Sovilux heeft geïnstalleerd in de video conference rooms, de showroom en de ontvangstruimte maken dit nu mogelijk.

Benieuwd naar de nieuwe realisatie? Check dan zeker deze virtual factory tour!

Gemakkelijk (online) videovergaderen, interactieve schermen voor de klanten en digital signage met duidelijke info bij het betreden van het gebouw… Kortom, dankzij Sovilux is Swegon nu van de allerlaatste professionele audiovisuele uitrusting voorzien om zowel hun business partners, medewerkers als klanten optimaal van dienst te kunnen zijn!

/
Digitale signalisatie voor optimale communicatie
Gemeente Lievegem