Audiovisuele oplossingen voor het onderwijs

Technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Tegenwoordig is elk leslokaal of auditorium uitgerust met i3 technologies en een haarscherpe bluetooth geluidsinstallatie. Via audiovisuele tools kunnen docenten hun leerlingen beter betrekken bij de les. Het lesmateriaal wordt interactief, wat aanzet tot participatie en goesting om te leren. Bovendien wort ook de verbondenheid tussen docenten en studenten gestimuleerd. Win-win voor iedereen!

Klein klaslokaal of giga auditorium, speech van de directie of diploma-uitreiking, college of voorstelling van de leerlingen, voor elke situatie is een andere oplossing vereist. Samen gaan we op zoek naar de beste audiovisuele oplossing voor elke ruimte en elke activiteit.

Bluetooth geluidsinstallatie


Essentieel in elke onderwijsomgeving is de spraakverstaanbaarheid van de docent. In grote aula is de akoestiek vaak slecht. Geluidsinstallaties in klaslokalen laten het soms afweten. Wil je betrokkenheid van de leerlingen creëren? Dan is het belangrijk dat ze duidelijk verstaan wat de docent vertelt. De luidsprekers moeten krachtig en scherp genoeg zijn, en evenredig verspreid zijn over de ruimte zodat ook de leerlingen achterin alles gemakkelijk verstaan. Ook het belang van kwalitatieve microfoons die het aangenaam maken om naar te luisteren is niet te onderschatten.

Om docenten het leven gemakkelijker te maken, raden wij een audio-installatie via bluetooth aan. Via een gemakkelijke bediening-app kan muziek worden afgespeeld, het volume worden geregeld, etc., en dat in elke ruimte afzonderlijk waar de audio-apparatuur is geplaatst.

 

Wij adviseren de merken Bose Professional en AUDAC voor optimaal geluid.

Speech en omroep op de speelplaats


De speelplaats of refter niet vergeten? Naast microfoons en luidsprekers in auditoria of klaslokalen, nemen we ook de speelplaats en andere gemeenschappelijke ruimtes mee in onze audio-oplossingen! Zo wordt het mogelijk om via diezelfde audio-installatie een boodschap om te roepen op de speelplaats, of een algemene aankondiging te doen die weerklinkt in alle gangen van de school.

Diploma-uitreiking of heus schoolevent gepland? Een speech van de directie is een must. En die moet goed verstaanbaar zijn, toch? 

Interactieve displays


Een tweede must in het onderwijs: visuele communicatie. Stel lesmateriaal ook visueel ter beschikking via een projectiescherm. Wil je je powerpoints, statistieken en video’s echt tot leven laten komen, dan is een degelijke projector met projectiescherm essentieel. Ook interactieve touch schermen en whiteboards dragen bij tot een inspirerende lesomgeving en helpen om de studenten rechtstreeks te betrekken bij de les.

Trek de aandacht van de leerlingen. Entertain ze visueel. Via een gemakkelijk bedieningspaneel start je de lessen met een druk op de knop. Rechtstreeks vanaf je laptop.

Als onderwijsinstelling nog meer meegaan met je tijd? Digital signage schermen plaatsen over de hele campus is een optie. Je kiest zelf welke boodschap, welke foto of video je waar wilt tonen. Betrek je leerlingen bij het campusleven. Informeer hen over de laatste nieuwtjes, het menu van de dag, leuke wedstrijden of events die de school organiseert!

We kiezen steevast voor de video-oplossingen van Sony, LG of i3Technologies. We bieden een oneindige keuze aan audiovisuele oplossingen, voor binnen én buiten. Samen met jou gaan we op zoek naar de geschikte audiovisuele oplossing die past binnen jouw budget.

Je school of onderwijsinstelling vernieuwen met moderne technologie? Sovilux helpt je!


Contacteer ons!