• Sovilux

Smakelijke sfeermuziek op restaurant


Door sfeermuziek in restaurant Astro Boy genieten de gasten van een nog completere tafelervaring. Astro Boy is een nieuw Japans restaurant in de Gentse Kongostraat. Om specifieker te zijn: een izakaya. Een kruising tussen een café, een cocktailbar en een restaurant. In Japan is het concept enorm populair. Ze klopten bij ons aan voor een professionele installatie.

Sfeermuziek op restaurant: allesbepalend

De eigenaars van Astro Boy zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2018 openden ze in de Gentse Dampoortstraat de hippe en populaire ramenbar Golden Gai, een restaurant waar je de typisch Japanse ramen – noedelgerechten – kunt proeven. Eigenaar Robin Vande Lanotte: “Door onze ervaring in de Golden Gai weten we hoe belangrijk achtergrondmuziek in de horeca is. Daarom zochten we een geluidsexpert. Online kwamen we bij Sovilux terecht, en de recensies van hun klanten overtuigden ons.”

Muziek op restaurant voor totaalbeleving

“We zochten een totaalconcept waarbij de muziek aanwezig is zonder te luid te klinken. Het geluid mag de klanten niet storen in hun gesprekken. De muziek bepaalt de sfeer en moet de mensen doen ontspannen en op hun gemak stellen. Omdat we hiphop en reggae in ons restaurant draaien, is het wel belangrijk dat de bastonen duidelijk hoorbaar zijn.”

Rustige muziek, duidelijke bassen

Om die uitdaging tot een goed einde te brengen, installeerden we een muziekinstallatie die de horeca op het lijf geschreven is: Bose-luidsprekers die de eigenaars en medewerkers kunnen bedienen met een app op hun smartphone. Robin: “In Astro Boy zijn er 3 ruimtes: de benedenverdieping, de bovenverdieping en de sanitaire ruimte. We hebben de installatie in het hele restaurant uitgetest en het resultaat is in elke ruimte schitterend. De bastonen zijn perfect, terwijl de zachte sfeermuziek het restaurant niet overheerst.”

Bediening via smartphone

“Afhankelijk van hoeveel mensen er zijn, wilden we in elke ruimte apart het volume kunnen regelen. Want als het druk is in het restaurant, hebben we niet altijd de tijd om naar de kast, toog of andere plek te rennen waar de geluidsinstallatie staat. Nu hoeven we alleen onze smartphone uit onze broekzak te halen en zetten we in de ruimte waar we zijn het geluid met enkele toetsen meteen lager of hoger.”

Technologie

  • Achtergrondmuziek voor horeca

  • Luidsprekers Bose

  • Bedieningsapp

47 keer bekeken

SOVILUX BV

+32 (0) 9 324 08 69

TOONZAAL

Sovilux, Staatsbaan 296, 9870 Zulte

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Sovilux BVBA, Donkerstraat 68, 9870 Zulte

BTW BE 0561.988.108

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon