Retail Night

30 mei 2024


Deze lezing & netwerking is georganiseerd door ABER en Sovilux


Strategische winkelinrichting

De rol en positionering van de fysieke winkel is veranderd. Het belang van een strategische opbouw van de winkel wordt hierdoor nog belangrijker. 


Valerie Bervoet (Aber) en Prof. Dr. Katelijn Quartier (Retail Design – UHasselt) overlopen samen de impact van het ontwerp van de winkel op de consument.


Prof. Dr. Katelijn Quartier is professor Retail Design aan de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt. Met een passie voor retail design is ze ook de academische directeur en oprichter van het Retail Design Lab kenniscentrum, dat vooral onderzoekt hoe de winkel van morgen eruit zou moeten en kunnen zien, en welke centrale rol design en ruimtelijke signalen spelen bij het vormgeven ervan.


Valerie Bervoet is founder van Aber. Aber bedenkt en ontwerpt impactvolle, duurzame commerciële interieurs. Klanten- en bezoekerservaring staat centraal. Valerie heeft meer dan 15 jaar ervaring in het strategisch commercieel begeleiden van retailketens en kleine handelaars. Sinds 2020 is ze ook mede-eigenaar van het designlabel Volmaakt. Volmaakt is een sociaal designlabel en productontwikkelaar.

Koop tickets

Programma


19u-20u

Wat is retaildesign? – Prof. dr. Katelijn Quartier, UHasselt, Retail Design Lab


Met de groeiende complexiteit van de rol van de winkel in het hele businessmodel van een retailer stijgt ook de kennis die nodig is om een succesvolle winkel te creëren. In deze talk wordt er aan de hand van 10 hardnekkige mythes geïllustreerd welke impact het ontwerp van de winkel al dan niet heeft op de consument.


20u-21u
Praktijkvoorbeelden uit de retailscan – Valerie Bervoet, Aber


Aber doet vaak doorlichtingen van bestaande winkels. In zo’n retailscan worden 15 componenten voor een succesvolle (fysieke) winkel onder de loep genomen. Zowel positieve als werkpunten komen aan bod. Valerie nodigt je aan de hand van concrete voorbeelden uit om grondig te reflecteren over de eigen winkel.


21u-22u
Netwerkmoment


We voorzien in de mogelijkheid om vragen te stellen.

Praktisch

30 mei – 19u-21u30

Vinoscoop – Industrieweg 202

9030 Gent (Mariakerke)


Prijs

30 €


De aanwezigen krijgen ’The big book of retail design’ van Prof. dr. Katelijn Quartier cadeau. Het boek is een referentie in de sector. Het boek kost in de winkel 34,99€.


Inschrijven 

De plaatsen zijn beperkt tot 70 deelnemers.


Inschrijven en betalen kan via onderstaande knop (Eventbrite). Je krijgt vervolgens een e-ticket.

Koop tickets