Audiovisuele oplossingen voor de industrie


Een aangename werkomgeving bevordert de productiviteit en sfeer op de werkvloer. Geluid, beeld en licht spelen hierbij een cruciale rol. Denk aan achtergrondmuziek in fabrieken of bedrijfshallen, visuele weergave van industriële processen, vloersignalisatie met licht en een feilloze IT-infrastructuur


Sovilux biedt een allesomvattende aanpak en ontwerpt de meest passende audiovisuele oplossing voor een efficiënte, veilige en aangename werkomgeving. Alles op maat van jouw industriële setting.sovilux realisaties voor de industrie

Geluidsinstallatie met integratie alarmcentrales


Niets is zo storend als een hoop individuele radio’s die op verschillende frequenties muziek de ruimte in schallen. Onze geluidsinstallaties van Bose Professional en AUDAC zorgen voor complete geluidsdekking, zelfs in akoestisch uitdagende omgevingen. Hierdoor ontstaat een uniforme en rustgevende muziekbeleving die de focus van je medewerkers bevordert.
Maar dat is niet alles. Via geavanceerde technologieën zoals centrale geluidsinstallaties en omroepsystemen zorgen we voor een naadloze communicatie. Zo kan je vooraf geprogrammeerde spraakboodschappen automatisch en over het hele gebouw of per zone verspreiden wanneer jij het wil. Ook de start, stop of pauze van de shift kan centraal worden aangekondigd.


Bovendien maken we integratie met fysieke knoppen mogelijk voor efficiënte interne meldingen. Een voorbeeld hiervan is een knop voor leveranciers die meteen de juiste afdeling waarschuwt over hun aankomst.


Tot slot is er ook de mogelijkheid tot integratie met brand- en alarmcentrales, wat de veiligheid verhoogt en de reactietijd in geval van nood versnelt.

Visualisatie van industriële processen en digital signage


In de wereld van industriële toepassingen is video en beeld een krachtig instrument voor het monitoren, visualiseren en communiceren van belangrijke informatie. Door middel van geavanceerde monitoren kunnen industriële processen, machines en systemen nauwlettend in de gaten worden gehouden. Deze real-time visualisatie stelt operators in staat om snel te reageren en eventuele problemen te detecteren voordat ze escaleren.


Daarnaast bieden digital signage-oplossingen een effectief intern communicatieplatform. Dynamische displays, verspreid over de verschillende sectoren van het bedrijf, kunnen belangrijke berichten, productie-updates en veiligheidsinformatie tonen op een impactvolle wijze. 

Dynamische signalisatie op de werkvloer


Onze innovatieve technologieën omvatten ook vloerprojecties voor dynamische (veiligheids)signalisatie. Via lichtoplossingen kan je in industriële gebouwen visuele indicatoren projecteren om medewerkers te waarschuwen voor gevaren of om veilige routes aan te geven. Zo beperk je, onder andere, het risico op ongelukken met machines. 

Wifi en VOIP-koppeling met het omroepsysteem

 

Een robuuste IT-infrastructuur met wifi en VOIP-koppelingen zijn cruciale componenten voor een goede communicatie tussen medewerkers, leveranciers en klanten. Door VOIP te koppelen met het centrale omroepsysteem kan je belangrijke mededelingen en waarschuwingen via verschillende kanalen verspreiden, inclusief telefoonlijnen.


Naast vaste en draadloze telefoons kunnen we ook oortjes voorzien voor de medewerkers. Dit biedt hen de flexibiliteit om te communiceren terwijl ze hun handen vrij hebben, wat bijdraagt tot een betere samenwerking. 


Wil jij ook een geoptimaliseerde industrieomgeving creëren met centrale geluidsinstallatie en veiligheidssignalisatie op de werkvloer?


Contacteer ons voor een oplossing op maat