Audiovisuele oplossingen voor de retail

De juiste sfeer in jouw winkel is het begin van een goed draaiende handelszaak. In tijden van online shoppen waarbij de klant met een enkele klik zowat alles binnen de kortste tijd thuis geleverd krijgt, is het essentieel om de fysieke winkelbeleving zo uniek en aangenaam mogelijk te maken. Dat kan via onze audiovisuele oplossingen op maat van jouw winkel. Want ook binnen de retailsector heeft elke branche verschillende noden. Supermarkt, elektrowinkel, boetiek, tuincenter… elke handelszaak is anders, en zo ook de verwachtingen van de klant.

 

Sovilux zet in op het prikkelen van alle zintuigen. Passende achtergrondmuziek afgespeeld op een kwaliteitsvolle geluidsinstallatie is onmisbaar; interactieve schermen en digital signage zorgen visueel voor een strakke uitstraling; maar ook licht en een goede IT-infrastructuur in je winkel maken het verschil. Een combinatie van dat alles kan er namelijk voor zorgen dat klanten langer blijven hangen, of telkens opnieuw zullen terugkeren.

 

Sovilux is gespecialiseerd in audiovisuele oplossingen om de winkelbeleving en communicatie met de klant op elk denkbaar gebied naar een hoger niveau te tillen.


Ontdek onze retail realisaties

Sfeervolle achtergrondmuziek & gemakkelijk omroepsysteem


Muziek speelt een cruciale rol in de winkelbeleving en het koopgedrag van de klant. Die moet passen bij de stijl van jouw handelszaak én je doelpubliek. Rustige muziek in de supermarkt zorgt ervoor dat de klant vertraagt en meer tijd neemt om aankopen te doen. In een hippe fashion store kies je dan weer beter voor vrolijke, opzwepende muziek die het koopgedrag stimuleert. Muziek bepaalt dus grotendeels het humeur.

 

Ook het volume en de audio-kwaliteit spelen een cruciale rol. Aangename achtergrondmuziek draagt bij tot een positieve mood, terwijl van te luide muziek of hoge, schelle tonen je klanten al snel gaan lopen. Wij installeren enkel luidsprekers met optimale geluidsdekking.

 

In supermarkten is een gemakkelijk te bedienen omroepsysteem een onmisbare meerwaarde. Sovilux biedt drie soorten omroepsystemen aan. Je kan kiezen voor een klassiek systeem via microfoons aan de kassa, omroep via telefonie, of digitale omroep met vooraf ingesproken boodschappen. Via gemakkelijke drukknoppen kunnen medewerkers zo de gewenste boodschap laten omroepen, wat hun werk aanzienlijk verlicht en vergemakkelijkt!Interactieve beeldschermen & digital signage


Beeldschermcommunicatie met de klant is een tweede, essentieel element dat de winkelbeleving van de klant bepaalt. Wie mee is met z’n tijd kiest niet meer voor papieren flyers en posters. Die ogen niet alleen rommelig maar zijn ook nefast voor het milieu. Een betere en eigentijdse oplossing is digital signage!

 

Wil je de klanten informeren over een nieuw product? De laatste promo’s laten afspelen? Outfitinspiratie geven? Of alle drie afwisselend? Via digital signage schermen bepaal jij welke boodschap wanneer wordt afgespeeld.

 

Naast digital signage bieden we ook interactieve schermen aan. Deze kunnen worden ingezet voor je medewerkers om, bijvoorbeeld, bestellingen in een supermarkt door te geven naar de versafdeling. Ook voor klanten kunnen interactieve schermen een meerwaarde bieden, wanneer ze, onder andere, meer info willen of de beschikbaarheid van een product in de winkel willen controleren.

Logospots en (sfeer)verlichting


Verlichting is een andere factor die beslissend is voor de sfeer in je handelszaak. Sfeerverlichting is net zo belangrijk als achtergrondmuziek, want niets is zo storend als te felle lampen of juist het omgekeerde, te weinig licht tijdens het shoppen. Wij installeren logospots, uplighters en lampen die we subtiel verwerken in de groenbeleving. Ook gevelverlichting, al dan niet permanent of voor een event of tijdelijke actie, zijn natuurlijk mogelijk.

Wifi voor medewerker én klant & (VoIP) telefonie


Geef je IT-infrastructuur een upgrade met aparte wifi-netwerken voor klanten en medewerkers.

En tot slot, vergeet telefonie niet. Draadloze telefoons? Of toch liever vaste telefonie? Ook die kunnen we zelfs met de bestaande installaties integreren. De integratie van omroep via de telefoon door de luidsprekers die er al hangen, is daar een voorbeeld van. Daarnaast kan je ook kiezen voor VoIP telefonie of bellen via het internet. Gemakkelijk, flexibel én goedkoper dan traditionele telefonie.

Je winkel upgraden met audiovisuele beleving?                                       Contacteer ons!