Audiovisuele oplossingen voor amusements- en sportlocaties


Van pretpark tot indoor speeltuin. Van zwembad tot sportwedstrijd. Van kleinschalig privéfeest tot groots event… ze hebben minstens één ding gemeenschappelijk: licht, geluid en beeld zijn onontbeerlijk om een topbeleving te garanderen voor je klanten of toeschouwers in de wereld van entertainment. Wat het concept ook is, Sovilux coördineert en realiseert je project tot in de kleinste details op het gebied van audiovisuele techniek. Audio, video, licht en netwerk. We denken aan het totaalplaatje.

 

Werk je graag met je vertrouwde techniekers maar wil je de audiovisuele realisatie door Sovilux laten uitvoeren? No problem. We luisteren naar wat jij en je project nodig hebben. Daarna werken we een voorstel uit en dan gaan we over tot de coördinatie en uitvoering van het project.


Ontdek onze realisaties voor amusements- en sportlocaties

Premium geluidsproductie


Muziek = entertainment. En laat dat nu net zijn waar het in de recreatie-, sport- en entertainmentsector grotendeels om draait. Op zo ongeveer elke plaats waar aan sport, spel en plezier wordt gedaan, wordt muziek afgespeeld. Dat kan in verschillende vormen: als achtergrondmuziek in het zwembad of de speeltuin of juist met veel tamtam op het podium bij een sportwedstrijd of groot bedrijfsevent. Live, gestreamd of via de radio. Wat je ook wil. Zolang de aanwezigen of klanten maar de juiste klanken horen, naargelang de locatie. Stil genoeg zodat het niet storend overkomt of juist luid genoeg voor die extra motivatie tijdens een spannende race. In één ruimte of over verschillende zalen via een multizone audiosysteem? Binnen of buiten? Alles is mogelijk. Premium geluidsproductie en geluidsdekking is een must!

Sovilux is dé specialist op het gebied van audio in de sport-, event- en recreatiesector. Met onze jarenlange ervaring en in overleg met jou installeren we een feilloze audio-installatie die past bij de grootte en het doel van je project.

Zo werken we met apparatuur van Bose Professional en AUDAC-luidsprekers voor optimale geluidsdekking, zowel binnen als buiten. Wil je iets laten omroepen? Dan kan dat zelfs geautomatiseerd! Met een enkele klik op de knop kan je de gewenste vooraf ingesproken boodschap of tune laten omroepen. Gemakkelijker kan bijna niet!

Tot slot denken we ook aan de veiligheid van jou en je bezoekers. Een geïntegreerd evacuatiesysteem? Dit houdt in dat het alarm wordt gekoppeld aan de audio-installatie en de beeldschermen. Bij alarm of in het geval van een evacuatie zal de muziek stoppen met spelen en verschijnt een evacuatieboodschap op de schermen dat de bezoekers naar de uitgang begeleidt.  Veiligheid boven alles.

Beeldschermen voor binnen en buiten


Bij sport of plezier hoort natuurlijk ook beeld. Sovilux is gespecialiseerd in tal van verschillende video-installaties specifiek voor (sport)evenementen, amusementsparken of andere recreatie-faciliteiten. Breng de ruimte tot leven, informeer en entertain je bezoekers met interactieve schermen of LED walls. Denk aan motiverende beelden of live wedstrijdstanden in gymzalen, stadions of zwembaden, of impressionante beelden tijdens je bedrijfsevent. Welke beelden je ook wil laten afspelen, binnen of buiten, wij richten elke plaats in met de gepaste beeldapparatuur.

 

De merken die we het meest installeren zijn Sony en LG.

Sfeerverlichting in alle kleuren


Een derde belangrijk facet in de amusementssector is licht. In een bowling of tijdens een nachtelijk event wil je de verlichting niet te fel. Dan volstaat gezellige sfeerverlichting. Ruimtes zoals sportcentra of indoor speeltuinen, daarentegen, vereisen juist veel licht. Bovendien moet de verlichting in sporthallen en op sportterreinen gemakkelijk aanpasbaar zijn aan de verschillende sportdisciplines en wedstrijd- en trainingssituaties.

Na een grondig gesprek waarbij we luisteren welk idee jij voor ogen hebt, stellen we een lichtstudie op. Onze specialisten komen ter plaatse en doen een uitgebreid onderzoek van de locatie in z’n huidige vorm. Op basis van de lichtstudie tekenen we de meest geschikte lichtoplossing voor jou uit.

Vaak opteren we voor LED-verlichting, een duurzame oplossing waarmee je een pak bespaart op de hoge energiekosten.

Afzonderlijke wifi-netwerken


Je wil natuurlijk niet dat het wifi-netwerk van je bezoekers interfereert met dat van het personeel. Overbelasting van het netwerk is een veelvoorkomend probleem op plaatsen waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Ook daar hebben wij de oplossing voor: een IT-infrastructuur met aparte wifi-netwerken voor bezoekers en medewerkers!

Zeg voorgoed vaarwel aan verbindingsproblemen!

Wij helpen je het verschil maken met geluid, beeld & licht voor amusements- en sportlocaties.


Contacteer ons!